Ons licht op maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Kracht van Lightronics

GOED VOOR MENS EN OMGEVING

Ondernemen gaat volgens ons verder dan het ontwikkelen en produceren van verlichting. We dragen dan ook graag ons steentje bij aan het verbeteren van de toekomst. Niet alleen door het ontwikkelen van energiebesparende of duurzame verlichting, maar ook in ons volledige bedrijfsproces. 

 

Zo wekken we onze eigen energie op met de 700 zonnepanelen op ons dak, planten we jaarlijks volgens ons CO₂-beleid bomen om onze CO2-uitstoot te compenseren en zetten we mensen in met een afstand tot de arbeidsmarkt, onze Baanbrekers. We zijn er dan ook trots op om de MVO Prestatieladder niveau 4 en CO2-Prestatieladder niveau 5 behaald te hebben. Op die manier werken we dagelijks aan een verlichtingsoplossing geschikt voor mens en omgeving.

Lightronics-zonnepanelen
Lightronics duurzaam urban

De talenten van Baanbrekers!

SOCIAL RETURN

Naast een verantwoording richting het milieu, vinden we bij Lightronics dat we ook een sociaal maatschappelijke rol hebben. Daarom werken we al ruim 25 jaar samen met de kanjers van sociale werkplaats Baanbrekers. De talenten van Baanbrekers verzorgen de subassemblage van diverse armaturen. Sinds eind 2019 hebben ze ook hun eigen plek binnen Lightronics waar hun talenten optimaal worden benut.

Respect voor mensenrechten

GEDRAGSCODE

Om verlichting te ontwikkelen voor zowel mens als omgeving, vragen we van onze toeleveranciers om de gedragscode van de International Labour Organisation (ILO) na te leven. Het ILO is een agentschap van de Verenigde Naties dat is gespecialiseerd in arbeidsvraagstukken. In deze gedragscode zijn zaken opgenomen over onder andere kinderarbeid, naleving van de wet, verbod op corruptie en respect voor mensenrechten.

Een toekomst met 100% circulariteit

GRONDSTOFFENAKKOORD

In september 2018 heeft Lightronics het Grondstoffenakkoord ondertekend. Dit houdt in dat we verschillende projecten uitvoeren om de herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te verbeteren. Ons uiteindelijke doel is om in de toekomst 100% circulair te zijn. In een circulaire economie bestaat geen afval meer en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. In het Grondstoffenakkoord staan afspraken om te streven naar een Nederlandse circulaire economie in 2050.

Reductie van CO₂-uitstoot

C0₂-PRESTATIELADDER NIVEAU 5

We zijn er trots op dat we sinds eind 2019 de hoogste trede van de CO₂-prestatieladder hebben bereikt. Deze prestatieladder is een instrument dat de duurzaamheid van bedrijven en overheden meet en helpt met het reduceren van CO₂-uitstoot. De hoogste trede wordt gehaald wanneer niet alleen binnen de bedrijfsvoering maar ook in de keten en de sector werk wordt gemaakt van het terugdringen van de CO₂-uitstoot.

Zie ook onze certificaathouderspagina

Lichtoplossingen in uw inbox?

Wij willen je alleen voorzien van lichtoplossingen die voor jou relevant zijn. Als je jouw interessegebieden aanvinkt, ontvang je alleen informatie die voor jou van belang is.
Door op 'Versturen' te klikken ga je akkoord met het privacybeleid.