Werken bij Lightronics betekent werken bij een toonaangevende en innovatieve producent van verlichtingsoplossingen voor de werk- en leefomgeving.
Kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid gaan hand-in-hand met voortdurende innovatie. En altijd met aandacht voor het milieu en de mens. Beperken van energieverbruik, verlagen van de CO2-footprint en zorg voor de medemens zijn volgens ons de ruggengraat van een onderneming.
Wij werken dagelijks gepassioneerd aan een CO2 neutrale toekomst door het, op een maatschappelijke, duurzame en economische verantwoorde manier, ontwikkelen en vermarkten van professionele verlichtingsoplossingen. Hierin laten wij de kracht van licht tot uiting komen in bijvoorbeeld een veilige woonomgeving, een stimulerende werkplek en licht wanneer dat echt nodig is.
De CO2-Prestatieladder niveau 5, de hoogst haalbare trede, en de MVO Prestatieladder niveau-4 certificering zijn een bevestiging van hoe wij tegen de wereld aankijken. Ons doel is om tijdens alle fasen van het productieproces zo min mogelijk koolstofdioxide (CO2) uit te stoten.
Om de uitstoot van de armaturen verder te compenseren plant Lightronics ongeveer 1000 bomen per jaar. Eén boom zet in zijn leven circa 1 ton koolstofdioxide om in zuurstof. Inmiddels zijn ook de eerste stappen genomen om over een aantal jaar een 100% circulaire onderneming te kunnen zijn.
Lightronics heeft oog voor haar directe omgeving. We dragen graag ons steentje bij aan de maatschappij. We vinden dit zo belangrijk dat we ook MVO tot een van onze kernwaardes benoemd hebben. We hebben al meerdere jaren de talenten in dienst van sociale werkplaats BaanBrekers. Deze samenwerking loopt zelfs zo goed dat het team van BaanBrekers de sociale werkplaats achter zich heeft gelaten en we voor hen sinds november 2019 een eigen plek binnen onze productie hebben gecreëerd. Daarnaast zijn we onlangs partner geworden van Stichting Samen RKC , sluiten we dit jaar weer aan bij een lokale actie tegen kinderarmoede en hebben we een leuk en leerzaam project lopen met scholieren van het Dr. Mollercollege, ‘Stop the Braindrain’!