Kegelarmatuur CEDER is breed toepasbaar in de openbare ruimte. De duurzaamheid van de Cederboom staat symbool voor de visie van Lightronics en de ontwikkeling van het CEDER-armatuur. Daarin zijn maatschappelijk verantwoord ondernemen, social return, circulariteit, sociale veiligheid en kwaliteit belangrijke kernwaarden. De CEDER heeft drie varianten: A1-Bright, A2-White en A3-Night. U kiest voor puur functioneel licht, een meer diffuus lichtbeeld of een comfort lichtbeeld. Wij geven u met behulp van berekeningen en simulaties graag inzicht in de lichtbeleving en doen aanbevelingen om lichtcomfort te optimaliseren en lichthinder te minimaliseren.
Toepassingen
Woonstraten, Parkeerterreinen, Pleinen en parken, Achterpaden
Armatuur type
Paaltoparmatuur
Lichtkap
UV-gestabiliseerd polycarbonaat, A1-Bright,
UV-gestabiliseerd polycarbonaat, A2-White,
UV-gestabiliseerd polycarbonaat, A3-Night
Kleur
Blank geanodiseerd,
Niet geanodiseerd,
Zwart geanodiseerd
Behuizing
Bovenkap, dop en flens van aluminium
Constant Lumen Output
Standaard
Lumenbereik
Van
800
tot 3000
Label
Lightronics
RA-waarde
> 70
IP-waarde
IP66
IK-waarde
IK 10
Lichtprofielen
Symmetrisch,
Rondstralend
CEDER is niet voor niets de naam van het nieuwe kegelarmatuur van Lightronics. De duurzaamheid van de Cederboom staat symbool voor de visie van Lightronics. Daarin zijn maatschappelijk verantwoord ondernemen, social return, circulariteit, sociale veiligheid en kwaliteit belangrijke kernwaarden.
Zo planten we bomen als compensatie van onze CO₂-footprint. We zetten in op social return en staan voor lichtcomfort om bij te dragen aan sociale veiligheid. Zo ontstaat een straatbeeld met meerwaarde, waarbij een speciale plek is ingeruimd voor de CEDER.
Lichtplan aanvragen1 - Aluminium bovenkap en dop, blank geanodiseerd
2 - Aluminium LED-plaat en elektronica-unit, eenvoudig uit te wisselen
3 - Opticaschaal (optioneel) polycarbonaat
4 - Aluminium standpijp
5 - Onderkap polycarbonaat
6 - Aluminium flens geanodiseerd of niet geanodiseerd
CIRCULAIR IN ALLE FACETTEN
Het ontwerp van de CEDER is maximaal circulair. Hierin staan reduce, reuse en recycle centraal. We minimaliseren het gebruik van grondstoffen, maximaliseren hergebruik van onderdelen en maken hoogwaardige recycling mogelijk. Het ontwerp is zodanig geoptimaliseerd dat lijm of kitbewerkingen niet nodig zijn. De flens kan na de levensduur van het armatuur worden gerecycled en gebruikt worden als basismateriaal voor bijvoorbeeld een nieuwe lichtmast. De aluminium delen hebben een anodiseringslaag gekregen zodat deze in de toekomst zonder extra zuiveringsbehandeling kunnen worden gerecycled.
VOORBEREID OP DE TOEKOMST
De CEDER kan worden uitgevoerd met slimme elektronica en sensoren. Het armatuur kan future-ready gemaakt worden door het aanbrengen van Zhaga connectoren in de behuizing. Ook de LED-plaat en driverunit kunnen snel en gereedschapsloos worden uitgewisseld, waardoor de nieuwste lichttechniek snel en eenvoudig kan worden geïntegreerd. De behuizing van de CEDER is opgebouwd uit slimme subassembly’s, waardoor het eindproduct snel en met minimaal gebruik van gereedschap kan worden samengesteld.
Baanbrekers
Een speciale plaats binnen Lightronics is ingeruimd voor talenten van Baanbrekers. We werken al 25 jaar samen en hebben inmiddels 13 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst. Zij werken onder meer aan de assemblage van de CEDER. Subassemblage* zou zelfs op locatie, binnen de gemeente, kunnen worden uitgevoerd. Op die manier willen we bijdragen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. *Voor een geldig CE-keurmerk dient een functionele test te worden uitgevoerd volgens de norm IEC 60591-1.
CO₂-compensatie
We proberen onze CO₂ footprint zo laag mogelijk te houden en hebben bijvoorbeeld 700 zonnepanelen geïnstalleerd om energie-neutraal te kunnen produceren. Door jaarlijks bomen te planten geven we natuur terug aan de aarde. Hierdoor voorkomen we dat natuurlijke bronnen als bomen verloren gaan aan de industrie en dragen we bij aan CO₂ compensatie.
Van CLO (Constant Lumen Output) tot bewegingsdetectie en communicatie tussen armaturen, maar ook het integreren van een bestaand beheerssysteem of voorbereiding voor sensoren: aan u is de keuze. Dit geldt uiteraard ook voor de armaturen zelf: functioneel of meer accentvol.
Lightronics armaturen beschikken over CLO (Constant Lumen Output) of vijf standaard dimregimes (1A, 2A, 3A, 4A en 5A) die aan de hand van vooraf ingestelde tijdsinstellingen van vermogen en lichtsterkte veranderen
Lightronics biedt volledige system integration met Controlled Solutions. Hieronder valt de inbouw van communicatiemodules van onder meer CityTouch, Luminext, TVilight of Remoticom. Ook bewegingsdetectie met lokale communicatie door middel van RF is een mogelijkheid. Controlled Solutions projecten zijn projecten op maat, inventarisatie, configuratie en oplevering tegen meerprijs.
De PRUNUS A1 paaltoparmatuur heeft een heldere lichtkap en is verkrijgbaar met verschillende lichtverdelingen. Doordat de lichtverdeling exact bepaald kan worden, biedt de PRUNUS licht waar en wanneer gewenst in de openbare ruimte.
PRUNUS B is een schotelvormig paaltoparmatuur dat verkrijgbaar is met smalle of brede rand, een vlakke of lensvormige lichtkap en optionele LED-ring. De vorm van de bovenkap en de lichtkap maken de drie varianten van de PRUNUS B onderscheidend.
KFK is bij uitstek geschikt voor woonwijken, achterpaden en bedrijventerreinen. De verschillende lensconfiguraties staan garant voor een optimale lichtopbrengst. De KFK voorkomt lichthinder en verbetert de verkeersveiligheid.